250cm
275cm
Åbent indtil i dag 17:00
Træ / Gamle planker fra jernbanevogn / Gamle vognbrædder af fyrretræ og gran
Gamle vognbrædder af fyrretræ og gran kommer fra lukkede godsvogne. De gamle træplanker kan genbruges til et bord, et møbel eller et gulv.
Spørgsmål om vores Gamle vognbrædder af fyrretræ og gran?
Whatsapp med osDe autentiske vognbrædder i træ fås i flere træsorter: eg, tropisk hårdttræ og endda nåletræ. Disse vognplader kommer fra lukkede eller overdækkede jernbanevogne. De gamle gulvbrædder fra sådan en vogn kaldes vognbrædder. Fordi vognen er overdækket, har gulvbrædderne været udsat for mindre vejr og vind. Jernbanerne valgte ofte fyrretræ eller gran til denne type vogne. Faktum er, at tømmerpladsen i Doorwerth har sådan en lukket godsvogn: Man skal bare gå op ad en trappe, så kan man se vognen indefra.
Fordi brædderne er mindre ramponerede, er de relativt slanke, gamle brædder. Træet har et lysere udseende end det tilsvarende egetræ. Desuden er det blødere og derfor let at arbejde med.
Der er for nylig kommet et parti vognbrædder i pitch pine. Disse vognbrædder har en såkaldt z-profil (eller halvtræsamling). Træet fordobles på savværket, hvilket resulterer i gamle planker, der er ca. 2 cm tykke.
Det er muligt at bruge pladerne udendørs, men deres levetid er begrænset. Til brug som havebord eller udendørsbord anbefaler vi at vælge en stærkere træsort som f.eks. eg
eller vognbrædder af tropisk hårdttræ
.
En almindelig anvendelse er et spisebord lavet af gammelt træ. Vognbrædder af nåletræ er nemme at bruge som en robust træbordplade indendørs.
Fordi plankerne kan skæres til i en tykkelse på ca. 2 cm, er træet også velegnet som gammelt trægulv.
Træet kan bruges til indvendig konstruktion, f.eks. til at fremstille en gammel trætrappe. En gammel fyrretræsbjælke kan fungere godt som trappetræ.
Disse gamle vognbrædder kan børstes rene. Derefter renses træet for snavs og støv, så det er klar til øjeblikkelig forarbejdning. Denne behandling kan udføres af os. Vi har også vognbrædder af børstet fyrretræ og gran på lager, så de gamle brædder kan fjernes med det samme. Det er også muligt at vælge ubehandlede plader og selv børste pladerne rene.
Ja, brædderne kan skæres til i den ønskede længde. Det sker på vores eget savværk på tømmerpladsen. Hvis hylden f.eks. bruges som en gammel væghylde af træ, kan vi ‘skære lige’ i 1 langside af hylden, så væghylden falder glat ind mod væggen. Til større indretningsprojekter kan et parti vognbrædder fordobles eller forsynes med fer og not.
Vognbrædder af nåletræ er betydeligt billigere end vognbrædder af egetræ. Send os de ønskede mål og antal, så svarer vi med et skræddersyet tilbud. Det er muligt at købe disse vognplader i pakker. En sådan pakke indeholder ca. 50 vognplader.
Jernbanerne anvendte vognbrædderne som gulvbelægning i vognene i en række standardtykkelser: ca. 3 cm, ca. 4 cm og ca. 6 cm tykke. Så det er også den type planke, der er til rådighed på vores tømmerplads. Nogle af vognbrædderne bliver tørret af os på savværket. Resultatet er en gammel vognplanke med en tykkelse på ca. 2 cm, et godt materiale at anvende som vægbeklædning, facadebeklædning eller i indendørs byggeri.
De fleste vognbrædder har varierende bredder mellem 14 og 23 cm. Sporadiske vognbrædder med en bredde på 24 cm eller 25 cm er tilgængelige.
250cm
275cm
Længden afhænger af togvognens bredde. De fleste vognbrædder af nåletræ er 250 til 270 cm lange. Af og til kommer der også kortere vognbrædder med længder på ca. 200 cm (2 meter). De gamle brædder kan skæres til i den ønskede længde på vores savværk.
Cloister-bord i eg Hvis du er på udkig efter et klosterbord eller et træbord i et særligt format, kan du også komme til os. Ud over de almindelige størrelser på mellem 2 og 3 meter tilbyder vi...
Hvad er vindtørrede egebjælker? Som navnet antyder, er disse egebjælker vindtørret i det fri. Det gamle teglværk ligger midt i flodsletten: et sted med masser af vind, og i de tørre måneder...
Hvad er åse? I trækonstruktioner er en ås navnet på den træbjælke i en tagkonstruktion, der løber i tagets længderetning. Åsene løber fra spær til spær og bærer taget. De kaldes også...